Vinarija Kostanjevec

VINARIJA KOSTANJEVEC

U srcu Europe... u srcu Hrvatske... u srcu Podravine... na obroncima Kalnika...

VINARIJA KOSTANJEVEC

U srcu Europe... u srcu Hrvatske... u srcu Podravine... na obroncima Kalnika...

NAŠA PRIČA

Upoznajte vinariju Kostanjevec

Vinarija Kostanjevec obiteljska je vinarija u uzletu, počiva na mladim nasadima vinograda čije vrijeme tek dolazi. Osnovna smjernica u proizvodnji vina je moderan, lepršav i elegantan dojam kojeg njegujemo od samih početaka. Na trenutnim nasadima vinograda na najboljim položajima podravskog teritoria prevladavaju sorte graševine, zeleni vetlinac, sauvignon, sivi pinot i muškat.

IZDVOJENE

linije naših vina

Vina vinarije Kostanjevec stilski su jedinstvena i sortno vrlo prepoznatljiva. Istražite naša vina koja su kategorizirana u klasičnu i premium liniju, a posebno se ističu pjenušava vina koja se proizvode tradicionalnom metodom vrenja u boci.

PREMIUM LINIJA

PJENUŠAVA VINA

KLASIČNA LINIJA

Krajkolik koji oduzima dah, vino koje budi sva osjetila I moderna arhitektura vinarije savršen su spoj za uživanje.

POZICIONIRANI SMO

na granici Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije

Sukladno podjeli na vinogradarske regije vinarija Kostanjevec smjestila se u regiju Bregovita Hrvatska ili konkretnije u podregiju Prigorje-Bilogora, odnosno u vinogorje Koprivnica-Đurđevac.

Osim što s ponosom naglašavamo da se nalazimo u regiji Bregovita Hrvatska, isto tako se ponosimo time da se nalazimo gotovo u samom središtu naše lijepe Podravine. Utjecaj klimatsih i geografskih čimbenika na uzgoj vinove loze je od presudnog značaja što su prepoznali i naši preci koji su na ovim položajima sadili vinograde još od davnina.

Sa zapada nas oplahuju pitomi vjetrovi kalničkog gorja, dok je sa sjevera vrlo jak utjecaj same rijeke Drave koja se kroz povijest pokazala kao prirodna barijera od vremenskih vegetacija.

Naši vinogradi zasađeni su na vrlo pitomim terenima te su položeni u smjeru sjeveroistok-jugozapad što nam omogućava idealnu insolaciju tijekom čitavog perioda trajanja vegetacije.

Pedološke karakteristike naših tala također nam omogućavaju da u potpunosti izrazimo potencijal naših vina. Na pojedinim položajima naših vinograda prevladavaju duboka, humozna tla koja u našim vinima potenciraju voćne i cvjetne arome, dok su pojedina tla bogata pijeskom i laporom što nam onda omogućuje da sa tih položaja proizvodimo strukturno jača, slana i mineralna vina.

Idealan omjer sunca i padalina čini našu mikroregiju idealnom za uzgoj loze. Posebno se to očituje kroz proizvodnju pjenušavih vina i vina klasične linije.

Shopping Cart